Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två kvinnor på ett kontor.

Trafikverket förstärker sin organisation med projektingenjörer i samarbete med Academic Work

Trafikverket kommer att ta in ett 40-tal projektingenjörer till Stora projekt och Investering. Rekryteringen är nationell och sker i samarbete med Academic Work. Den ska vara klar i mars.

Trafikverket behöver knyta till sig engagerade, modiga medarbetare som är i början av sin karriär och som har ett intresse för vår bransch när det är högkonjunktur i bygg- och anläggningssektorn och stora pensionsavgångar väntar. Trafikverket inleder därför en rekryteringssatsning i samarbete med Academic Work. Det är ett företag som rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar eller som är i början av karriären.

Nationell kampanj i samarbete

Academic Works annonskampanj startar nu och förstärks via deras och Trafikverkets egna kanaler. Rekryteringen beräknas vara klar i mars. Projektingenjörerna blir anställda av Academic Work men har i och med detta upplägg en god möjlighet att i framtiden få en anställning inom Trafikverket.

– Trafikverket ses som en attraktiv arbetsgivare med många stolta medarbetare. Om vi ska fortsätta vara framgångsrika och ha en positiv utveckling även i framtiden behöver vi göra denna rekryterings­satsning, säger Sara Carles som är HR-partner för de aktuella verksamhetsområdena på Trafikverket.

Rekryteringssatsningen är nationell och blir den mest omfattande hittills där verksamhetsområdena Stora projekt och Investering inom Trafikverket deltar.

Fler behövs när utmaningarna växer

– Vi har för få resurser inom Investering och Stora Projekt samtidigt som vi står inför utmaningar kopplat till ett utökat uppdrag från regeringen. Det är brist på duktiga projektledare och Trafikverket har under flera år använt projektingenjörstjänsten som ett sätt att bygga upp egen projektledarkompetens och på så sätt fylla de behov vi har, säger Ali Sadeghi, chef för verksamhetsområdet Investering på Trafikverket.

Det är en långsiktig satsning på kompetensförsörjning inom Investering och Stora Projekt men också långsiktig inom hela Trafikverket. Målsättningen är att detta ska vara ett sätt att ta in engagerade medarbetare och som på sikt kan bli projektledare alternativt utvecklas in i en annan roll.

– Topplag i fotboll köper stjärnspelare men de skulle aldrig klara sig utan att också utveckla egna spelare inom laget. Så vill vi arbeta också, säger Ali Sadeghi .

Du får gärna hjälpa till att hitta våra projektingenjörer. Detta genom att dela inlägg på Facebook och Linkedin, men även genom att personligen tipsa duktiga personer i din omgivning om satsningen.