Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En grupp studenter gör tummen upp

Trafikverket IT möter studenter

I mitten av januari träffade Trafikverket it-studenter från KTH (Kungliga Tekniska högskolan) med målet att väcka intresse för Trafikverket som arbetsgivare. Det var ett lyckat event där studenterna ställde många frågor och gav positiv feedback.

Trettiotalet förväntansfulla KTH-studenter stod i entrén på Trafikverkets kontor i Solna och väntade på att få bli insläppta i våra lokaler för att träffa Trafikverkets IT-representanter. Studenterna tillhörde det så kallade Studsprojektet, vars medlemmar studerar på Kungliga Tekniska högskolan på femte eller sjätte året och som har läst en civilingenjörsutbildning på masternivå med it-inriktning.

Inblick i vår verksamhet

Under de tre timmarna som eventet på Solnakontoret pågick hann vi med att presentera Trafikverket och it:s uppdrag, verksamhet och framtida utmaningar. Vi gav dem även en inblick i projekt, utveckling och förvaltningsuppdrag samt olika roller och försökte då spegla hur vi arbetar, vilken kultur som råder och vilka utmaningar som finns.

– Vi försökte med andra ord sträcka ut en hand för att väcka ett intresse för att komma och jobba hos oss i en framtid vilket jag tror vi lyckades med, säger Katarina Svartling-Sandberg, HR-partner.

Studenterna ställde många frågor och under mingelstunden var alla Trafikverkets representanter inbegripna i allehanda diskussioner. Både besökare och arrangörsstaben var nöjda och upprymda efter kvällen och vi kommer nu att söka mer kontakt med universitet och högskolor samt försöka närvara vid fler arbetsmarknadsmässor.

– Vi planerar också att försöka ta in fler personer som vill göra sitt examensarbete hos oss, sommarjobbare, studentmedarbetare samt rekrytera in fler nyexaminerade, säger Katarina Svartling-Sandberg.

Trafikverket är den första myndighet som har genomfört ett event tillsammans med Studsprojektet som har funnits sedan 1990-talet.

Återkoppling från student

– Det var intressant att höra om den stora inverkan Trafikverket har på samhället varje dag. Jag skulle gärna minglat mer för att lära känna er trafikverkare än bättre, som en av studenterna uttryckte det.

Fakta
Studsprojektet har till syfte att skapa möjligheter för medlemmarna att träffa potentiella arbetsgivare it-branschen. Det gör de genom att kontakta företag och skapa events och arenor för att mötas. Trafikverket fick kontakt med projektet genom deltagande på en arbetsmarknadsdag på KTH, kallad D-dagen, där It-företag och myndigheter ställde ut.