Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på människor i en grupp.

Trafikverket medverkade på VARM: V-teknologisektionens arbetsmarknadsmässa.

Trafikverket på VARM

Den 24 november arrangerade V-teknologsektionen och AE-sektionen sin årliga Arbetsmarknadsmässa på Chalmers Tekniska Högskola.

Vi var på plats med ett flertal medarbetare för att berätta mer om Trafikverkets breda och spännande verksamhet.

– Trots regn och kyla upplevde vi inget annat än värme och en otroligt fin respons av många blandade människor så väl studenter som deltagande företag, säger Poneh Elfström, projektingenjör på Investering och en av de som medverkade på mässan.

Trafikverkets monter var välbesökt under dagen. Många studenter som gick sitt sista år var intresserade av Trafikverkets traineeprogram men också av sommarjobb och praktikplatser.

– Trafikverket var en populär monter. Vi fick många besökare. Många nyfikna unga som hade hört talas om oss men också de som träffade på oss för första gången och som ville veta mer om vad vi kunde erbjuda dem. Ett tag kändes som att vi var för få den dagen. Stundvis räckte vi inte till att ta hand om så många besökare, förklarar Poneh.

Flera studenter var nyfikna på traineeprogramet och ville veta mer om hur man ansökte.

– Vi hade med oss två traineer i montern. De var en stor resurs och fördel den dagen. Många sökte upp dem och ville höra om hur man ansöker till traineeprogrammet.

Förutom traineeprogrammet ville man veta mer om lediga tjänster, sommarjobb, praktikplatser och vad man kan jobba med på Trafikverket.

– Många undrade om vilka tjänster som finns hos oss och vad man kan jobba med. Vi blev till och med betrodda att tycka till om ett projektarbete som några studenter höll på med om Marieholmsförbindelsen, berättar Poneh.

Att delta på mässor är inte bara en upplevelse för studenterna utan också för de anställda som väljer att vara ambassadör för en dag.

– En av de stora nyttorna med dagen var att jag som anställd kände ett visst ansvar inför min arbetsgivare att kunna representera Trafikverket på ett sätt som lockar fler. Jag fick anstränga mig lite extra för att vara pedagogisk och påläst under den dagen. Det var en stor fördel även för mig. Jag kände mig väldigt stolt den dagen att jag är anställd på Trafikverket, avslutar Poneh.