Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Studenter och utställare i Trafikverkets monter.

CHARM-iga studenter på mässa

Den 7-8 februari gick CHARM, Chalmers studentkårs arbetsmarknadsdagar, av stapeln för 37:e gången i Göteborg. Omkring 170 utställare fanns på plats för att skapa kontakter med studenterna och svara på frågor. Trafikverket var en av dessa.

Många studenter tog chansen att höra sig för vilka möjligheter som erbjuds innan och efter examen. Trafikverket fick många frågor om sommarjobb, examensarbete, traineeprogram och praktik. Lovisa König läser till civilingenjör inom väg och vatten, och hennes första kommentar när hon besökte Trafikverkets monter var uppmuntrande.

- Jag vill jobba för Trafikverket! Jag tycker det är jätteintressant med infrastruktur, särskilt nu när det händer så mycket inom området. Jag vill vara med att utveckla samhället!

Syftet med CHARM är att studenterna ska få in en fot på arbetsmarknaden. Vissa har redan en klar bild av vad de vill jobba med när de besöker mässan, men för många är det här som utforskandet börjar.

I Trafikverkets monter fanns Sofia Nyberg, tidigare student på Chalmers, på plats. Hon har skrivit examensarbete för Trafikverket och arbetat som trainee, och kunde därför svara på studenternas frågor om detta.

- Det är jättetrevligt att prata med studenterna! Många är intresserade av traineeprogrammet och sommarjobb, och är väldigt nöjda med vad vi kan erbjuda, säger Sofia.

Tävlingen där studenterna fick svara på frågor om Trafikverket på iPads uppskattades och har förhoppningsvis bidragit till större kunskaper om Trafikverket.