Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Norra länken

Studiebesök på Norra länken

Arbetet med Norra länken i Stockholm går som planerat, och år 2015 beräknar vi att trafiken släpps på för första gången.

Den 17 augusti hade Kungliga tekniska högskolan (KTH) studiedag och besökte tunnelbygget vid Roslagstull.
– Vi hade besök av runt 500 förstaårsstudenter från Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH i Haninge, säger Trafikverkets projektingenjör Michael Lundborg, som ansvarade för studiebesöket.

Uppskattade besök

På plats nere i tunnlarna fanns representanter från Trafikverket, Sweco och Veidekke som delade ut information och svarade på studenternas frågor om karriärmöjligheter, löner och mycket annat. Besöket i de 15-gradiga tunnlarna varade en dryg timme och inkluderade även en fika.
– Det är kul att få visa upp vårt arbete och besöket gick väldigt bra. Jag har hållit på med det här sedan 2001, och besöken är alltid uppskattade, säger Michael.

En av studenterna på plats var 28-åriga Linus Engstrand från Ockelbo. Han ska studera byggteknik och design.
– Jag vet inte vad jag vill göra efter utbildningen, men jag är intresserad av att rita och konstruera byggnader. Att så här tidigt i utbildningen få träffa representanter från Trafikverket och få se vad de arbetar med är kanonbra. Då får man någonting att jobba emot, säger Linus.

Bland studenterna fanns också 19-åriga Rebecka Ilehag från Stockholm som ska studera på civilingenjörsprogrammet i samhällsbyggnad.
– Jag vill gärna jobba med att planera infrastruktur i framtiden, och då lät det här programmet perfekt. Att få komma ut och se arbetet bakom kulisserna är en väldigt bra start på utbildningen. Mer sånt här tack!, säger Rebecka.

Viktigt att visa upp sig

Michael Lundborg menar att det är viktigt att Trafikverket visar upp sig och berättar vilka karriärmöjligheter som finns inom organisationen. Om ett år kommer nya förstaårsstudenter till KTH, och då är det förmodligen dags för ett studiebesök igen.
– Då har vi kommit ännu längre med Norra länken, och har ännu mer att visa upp, säger Michael.