Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi välkomnar våra nya traineer

Den spännande resan mot samhällsutveckling har börjat. Traineerna kommer under 18 månader att utvecklas och förberedas inför sina roller där de får möjlighet att påverka dagens och framtidens infrastruktur.

Efter en intensiv rekryteringsprocess har nu fjorton traineer med olika bakgrund börjat vårt traineeprogram. Programmet kommer att ge dem en bred kunskap om Trafikverkets roll, verksamhetsområden och arbetssätt. För att få en så bra start som möjligt har de fått en introduktion om Trafikverket, lärt sig om allmän vägteknik samt minglat med tidigare traineer.

Traineerna arbetar inom specifika områden. Men genom praktik inom andra verksamheter, hos samarbetspartners och även utomlands får de bred kunskap. Tillsammans med sina handledare och chefer kommer traineerna att skapa en individuell utvecklingsplan. Verksamhetens behov samt traineens intressen styr hur traineeperioden kommer att se ut. Efter lärdomar och erfarenheter från programmet kommer traineerna att vara redo för att gå in i sina tjänster som projektingenjör, markförhandlare, trafikanalytiker, teknisk specialist och kvalificerad inköpare.

- Mitt mål är att få en helhetsbild av Trafikverket men också expertkunskap i min roll som trafikanalytiker. Det känns inspirerande att träffa och lyssna på den stora kunskap som många inom Trafikverket besitter. Årets Traineegrupp är mycket bra och jag ser fram emot 18 månader med alla medarbetare inom alla områden på Trafikverket, säger Joar Lind som är en av årets traineer.

Ansökningarna till 2017 års program öppnar i januari.