Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Hantering av styrande dokument

Dana Abdulsalam Osman och Ivan Hamad har gjort ett examensarbete om hantering av styrande dokument i stora företag.

Titel: Hantering av styrande dokument
Författare: Dana Abdulsalam Osman och Ivan Hamad
Handledare på Trafikverket: Charlie Rost

Mälardalens Högskola, Civilingenjör Industriell ekonomi

Sammanfattning

I dag går teknikutvecklingen mycket fort fram och det ställs höga krav på organisationer att hänga med utvecklingen. I detta examensarbete undersöks vilka effektiva metoder och modeller det finns som kan passa Trafikverket och dess managering av sitt regelverk. Målet är att Trafikverket ska kunna tillämpa dessa för en effektivare verksamhetsstyrning genom Trafikverkets regelverk.

Arbetsmetodiken för detta examensarbete bygger på tre grenar. Den första grenen är interna och externa informationssamlingar både inom Trafikverket via intervjuer och datasamling från Trafikverkets intranät samt intervjuer med aktörer inom liknande branscher som är både produktsorienterade företag och tjänsteorienterade företag. Den andra grenen är insamling av information gällande metoder och modeller för skapande och hantering av regelverk från litteraturstudier. Den sista grenen är analys av flera aktuella projekt inom Trafikverket som står inför hinder på grund av brister i styrande dokumenten.

Hantering av styrande dokument (pdf-fil, 1,8 MB, öppnas i nytt fönster)