Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna på tågperrong som tittar på en smartphone , persontåg i bakgrunden

Trafikverkets traineeprogram

Var med och utveckla vår förmåga att ta vara på digitaliseringens möjligheter!

Digitalisering är ett av våra strategiskt prioriterade utvecklingsområden och vi behöver stärka vår innovativa förmåga. Framtiden är digital och elektrifierad och för att klara teknikomställningen och möjliggöra en mer datadriven organisation behöver vi fortsätta vår digitala transformation.

Vi behöver säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet och här kan du som trainee vara med och påverka!

Vi söker dig som har utbildning och kompetens inom områden som exempelvis AI, verksamhetsarkitektur, informationshantering, Data Analysis, programmering, ITS, informationssäkerhet, it-säkerhet eller cybersäkerhet. Framförallt behöver du ha ett stort digitaliseringsintresse,  en förståelse för digital omställning och en vilja att medverka till att skapa innovation.