Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineegruppen i Dala Storsund (Joakim Brykt saknas i bilden)

Det lackar mot jul!

Nu börjar det närma sig julledigheten. Nästsista jobbveckan på året spenderade vi i Borlänge. Under en heldag besökte vi Informations- och kommunikationsteknik (IKT), som är ett nytt verksamhetsområde på Trafikverket sedan 1 oktober 2018.

Vi fick bland annat en presentation om IKT i allmänhet, digitaliseringens möjligheter och utmaningar samt informationssäkerhet – vad det är och varför det är så viktigt. Vi fick även ett föredrag av Jonas Lindh från IKT som förvaltar trafikverkets radiosystem och operativa telefonilösningar för järnväg inom IT. Det handlade om allt från Sveriges första fiberoptiksprojekt till de första ”sladdlösa” telefonilösningarna inom järnvägen. Man kan lätt säga att Jonas Lindh har varit med igenom den större delen av resan när det gäller teleteknik på järnväg. En resa som nu blir vår att fortsätta med!

 Förarprov och ledarskap

Vi avslutade veckan med att först besöka Förarprov, där vi fick en introduktion av enheten samt kunskapsprovets utveckling de senaste åren. Sedan var det dags för den första delen i Personlig Utveckling. Vi tillbringade ett dygn i vackra Dala Storsund där vi pratade om Trafikverkets värderingar, ledaskapsfilosofin samt medarbetarskap. Väldigt lärorika dagar med mycket diskussioner.

 God jul och gott nytt år!

Det här blir årets sista inlägg på Trafikverkets traineebloggen, och vi vill passa på att uppmärksamma er om att ansökningsperioden för nästa års traineeprogram öppnar 18 januari 2019. Med det sagt vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Hälsningar

Jonna Bäckström, Felicia Ascard och resterande traineekollegor