Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Alla traineer uppställda på en rad.

På studiebesök på näringsdepartementet. Foto: Mats Bellinder.

Trafikverkets traineer årskull 2018 är i full gång!

Årets grupp arbetar inom flera intressanta verksamheter inom Trafikverket och kommer från vitt skilda utbildningsbakgrunder.

Vi är på gång! För ungefär en månad sedan började vi som traineer, där vi under 12 månader får möjligheten att utvecklas inom våra respektive roller, samtidigt som vi får lära oss om Trafikverkets alla olika verksamheter. Som trainee på Trafikverket går man in i en specifik befattning där man får möjligheten att lära sig sin tjänst, samtidigt som vi har centrala aktiviteter anordnade med samtliga traineer. Men vilka är vi och vad håller vi på med?

Vi kommer från vitt skilda håll med olika bakgrunder. När vissa tänker på Trafikverket tänker de direkt på ingenjörer. Några av oss är mycket riktigt ingenjörer, men gruppen består även av miljövetare, nationalekonomer, statsvetare, jurister, riskhanterare, fysiska planerare, sociologer, samhällsplanerare och företagsekonomer.

Vi har alltså väldigt olika utbildningsbakgrund men samtliga har ett stort engagemang, driv och intresse av att bidra till samhällsutvecklingen och att utmana oss själva! Just därför har vi valt att söka oss till Trafikverket.

Det kommande året kommer att vara fullspäckat med aktiviteter och studiebesök, varvat med arbeta på "hemmaplan". Exempelvis kommer vi besöka de olika regionerna och verksamhetsområdena, från norr till söder, fördjupa oss i väg- och järnvägsteknik, samverka med branschorganisationer och näringsliv, lära oss mer om de utmaningar som Trafikverket står inför och framtidens transportsystem.

Framöver kommer du att kunna läsa om årets traineer och vad alla sysslar med här på bloggen. Håll utkik och följ med oss på vår resa inom Trafikverket!