Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Future City

Future City är en tävling där grundskola och näringsliv möts och bygger framtidens hållbara stad. Med sin kreativitet och kunskap bygger eleverna framtidens stad – Future City.

Trafikverket är en av arrangörerna bakom Future City, tävlingen där grundskola och näringsliv möts och bygger framtidens hållbara stad. Eleverna tänker fritt och inspireras av dagens tekniska lösningar. Hur transportera sig och kommunicerar invånarna med varandra, hur får de rent vatten, ren luft och energi samt hur man bygger hus och anläggningar så de håller under en lång tid framöver? Här får elever i årskurs 6-9 agera samhällsplanerare, ingenjörer, arkitekter, byggare och förvaltare. Eleverna har möjlighet att delta i fyra tävlingskategorier; Minecraft, Uppsats, Modell eller Årets Future City-skola.

Tävlingen är pausad under 2020

Syftet med Future City är att öka nyfikenheten och kunskapen kring teknik och yrken inom samhällsbyggnad och skapa intresse kring hur vi skapar ett hållbart samhälle. Kunskapen eleverna använder för att lösa uppgifterna i Future City ingår i flera ämnen: teknik, NO, SO, bild, med flera. Det är ett bra projekt att jobba ämnesövergripande med. Future City är tänkt att kunna integreras i undervisningen som en röd tråd mellan olika ämnen som bild, NO, fysik, SO, samhällskunskap, slöjd, svenska och teknik.

Tävlingen samordnas av Byggföretagen.
Byggföretagens webbplats