Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på nackar i en sal där en person håller en föreläsning. Foto: mostphoto.com

Arbetsmarknadskunskap Dalarna

Arbetsmarknadskunskap Dalarna är ett koncept där kommunikatörer går ut i skolorna för att inspirera och informera ungdomar om de möjligheter som finns på Dalarnas arbetsmarknad. Trafikverket är med och deltar i projektet.

Dalarna står inför omfattande utmaningar med låg utbildningsnivå, brist på nyckelkompetenser och begränsad inflyttning som innebär problem, särskilt i kombination med stora pensionsavgångar och minskande barnkullar. Konceptet Arbetsmarknadskunskap innebär att kommunikatörer kommer ut i skolorna för att inspirera och informera ungdomar i Dalarna om de möjligheter som finns på arbetsmarknaden och vilka vägar som leder dit.

Målgrupp

Konceptet vänder sig till elever från årskurs sju på grundskolan till sista året på gymnasiet samt deras lärare och föräldrar.

Varför deltar Trafikverket?

Vi ser det som en viktig del i vårt långsiktiga kompetensförsörjningsarbete, där vi genom det här initiativet motiverar fler att söka sig till utbildningar som vi har behov av i framtiden. Genom att delta och samarbeta med andra regionala arbetsgivare bidrar vi till ökade möjligheter för regionens arbetsgivare att kunna hitta kompetent arbetskraft i framtiden, framförallt till branscher med framtida rekryteringsbehov. Genom medverkan i konceptet bidrar vi till en positiv samhällsutveckling och ett socialt ansvarstagande, lokalt och regionalt.

Konceptet Arbetsmarknadskunskap har tagits fram, testats och utvecklats i Västmanlands län och det håller nu på att sprida sig till ett flertal regioner och orter i landet, varav Dalarna är en region som har valt att satsa.