Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gymnasiestuderande

Är du intresserad av att vara med och utveckla samhället? Det finns goda chanser för dig att vara med och påverka Sveriges framtida infrastruktur då vi just nu ser ett stort behov inom bygg – och anläggningsbranschen.

Vi befinner oss inom en spännande bransch och behöver ständigt ny kompetens för att kunna möta våra framtida behov. Oavsett om du vet vad du vill göra efter studierna eller om du funderar över dina olika val så vill vi kunna ge dig en inblick i hur det är att jobba inom vår bransch. Du kan ta del av våra medarbetares berättelser om hur det är att arbeta hos oss och utmaningarna de möter.

Du kan också prova på hur det är att arbeta som ingenjör på Trafikverket genom att söka till Tekniksprånget. Vi ger dig både en praktisk bild av hur olika underhållsåtgärder och projekt genomförs, men ger även en strategisk bild av hur de planeras och drivs. Du kommer bland annat att få arbeta med spännande arbetsuppgifter, vara med och lösa tekniska och miljömässiga utmaningar samt få följa medarbetare såsom projektledare, tekniska specialister och projektingenjörer i verksamheten.