Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket LABS

Trafikverket Labs ska ge möjligheten att via guider, handledning ge en praktisk kodupplevelse. Det ska finnas exempel på hur du bygger en liten applikation eller hur du kan använda befintlig data från trafikverket till innovativa förslag.

Ort

Borlänge

Syfte

Vi vill bygga och testa nya prototyper eller förslag på innovativa idéer till applikationer/problemlösare tillsammans med Trafikverkets kunder så att vi får en direkt bekräftelse på om en tjänst är värdefull.

Bakgrund

Trafikverket tillhandahåller öppna data inom järnväg/väg som borde kunna nyttjas till nya förslag på innovativa problemlösande tankar.

Arbetets innehåll

Trafikverket Labs ska ge möjligheten att via guider, handledning ge en praktisk kodupplevelse. Det ska finnas exempel på hur du bygger en liten applikation eller hur du kan använda den befintliga datan från Trafikverket till innovativa förslag på applikationer eller andra ändamål.

Metod

Bygga en applikation och stämma av med Trafikverkets kunder, både före under och efter behov. Samt hur applikationen stämmer med behov.

Omfattning: Arbetet kan göras av 1 eller 2 personer
30 HP = 20 veckor civilingenjör
15 HP = 10 veckor högskoleingenjör
Genomförandeperiod: Våren 2019

Kontaktperson

Henrik Hammarström (kontaktuppgifter finns under "Kontakta oss").

Om du är student på KTH; möjlig handledare Josef Andersson (kontaktuppgifter finns under "Kontakta oss").