Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Cassandra praktiserar i Solna

Cassandra gjorde sin praktik som inköpare på Inköp och logistik i Solna.

Varför sökte du praktik på Trafikverket?

− Jag läser en tvåårig yrkesutbildning och en tredjedel av utbildningen är praktik. Jag har alltid velat jobba på Trafikverket så därför sökte jag hit. Det var något jag bestämde mig för redan innan jag började läsa på min yrkesutbildning. Jag har alltid tyckt att det verkat spännande att jobba i en stor myndighet. Sen när jag läste "lagen om offentlig upphandling" så tyckte jag att det lät så himla roligt. Jag blev helt såld. Jag gillar att man i ett offentligt arbete bidrar till samhällsnyttan genom att se till att myndigheten gör bra upphandlingar. Det var lite av en chansning att söka hit men jag trivs och tycker att det är jätteroligt här. Det är högt i tak och alla är generösa med att dela med sig av sina kunskaper.

Hur fick du praktiken här?

− Jag hade velat göra min praktik här länge men råkade söka hit för sent till min första praktikperiod. Men eftersom jag väldigt gärna ville praktisera här sökte jag in extra tidigt inför andra praktikperioden. Jag var nog ute över ett år i förväg. Jag hörde i vilket fall av mig till Johan Karlsson som var upphandlingschef här i Stockholm och fick komma på en intervju.

Vad gör du under en arbetsdag?

Jag upphandlar mest konsulttjänster och håller på att ta fram ramavtal för bland annat elteknik Det jag tycker är roligast är att jag får lära mig nya saker hela tiden från mina kollegor och det gäller inte bara jobbet utan också livet.

Har du några råd till studenter som är på väg ut i arbetslivet?

− Det låter väldigt klyschigt men mitt råd är att man ska välja något man brinner för, det gjorde jag. Man får inte glömma att det är något man ska jobba med resten av livet och jag ångrar inte mitt val.