Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Fridas praktik på Trafikverket

Frida Rask praktiserade i tio veckor på verksamhetsområdet Investering i Luleå.

Vad fick du göra under praktiken?

Under praktiden fick jag följa med min handledare, som är projektcontroller för Umeåprojektet, och se vad han har för arbetsuppgifter. Mot slutet fick jag mer eget ansvar och fick hjälpa till med bokslutet.

Hur fick du din praktikplats?

Jag är mycket intresserad av redovisning, men hade inte Trafikverket som första tanke när det gällde praktikplats. Han som skulle komma att bli min handledare, Sten Ek, hörde av sig till min skola och sa att Trafikverket gärna ville ha en praktikant. Jag sökte platsen och fick komma på intervju. Sedan visade det sig att det var jag som hade fått den och jag blev naturligtvis jätteglad.

Vad var det bästa med praktiken?

Jag tror att det ser bra ut på min CV att jag har gjort praktik på Trafikverket. Efter praktiken fick jag erbjudande om sommarjobb. Det känns positivt att jag fick förtroende att fortsätta inom organisationen. Det bästa med praktiken var att jag fick lära mig så otroligt mycket. Tidigare hade jag inte så stor koll på vad en projektcontroller eller en enhetscontroller har för arbetsuppgifter, men nu känner jag mig insatt. Det var också roligt att jag fick ta mycket eget ansvar. Jag trivdes jättebra.

Ser du en framtid på Trafikverket?

Jag skulle absolut kunna tänka mig att arbeta som controller på Trafikverket. Nu kan jag programmen som används och hur arbetet fungerar i projekten. När jag började sommarjobba behövde jag ingen inlärningsperiod utan det var bara att börja jobba med en gång.