Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Praktik på Umeåprojektet

Anton Jonsson läser till civilingenjör, med inriktning mot väg och vatten, på Luleå tekniska universitet. I sju månader praktiserade han på Umeåprojektet.

Anton lyckades få en femton minuter lång intervju med en representant från Trafikverket under en praktikkväll, som Luleå tekniska universitet anordnare. Efter det blev han kallad till fler intervjuer som till slut resulterade i en praktikplats.

– Det var svårt att beskriva sig själv på så kort tid men jag måste ändå ha gjort ett bra intryck, säger Anton.

Under sin tid på Trafikverket fick Anton vara ute mycket på de olika entreprenaderna och hålla ett extra öga på vad som hände. På så sätt fick han också mycket kontakt med projektledare, byggarbetare och fastighetsägare.

– Det var väldigt spännande och intressant att få vara med om hur framförallt ett vägbygge bedrivs rent praktiskt, säger Anton.

Nu är Anton anställd som sommarvikare och arbetar fortfarande på Umeåprojektet.

– Jag tror absolut att praktikplatsen bidrog till att jag fick sommarjobb. Det är väldigt smidigt att sommarjobba när man inte behöver någon inkörningsperiod utan man känner till projekten och människorna som arbetar med dem. Jag trivs kanonbra, både med det jag gör och med de arbetskamrater jag har. Jag skulle gärna jobba på Trafikverket efter att jag gått klart min utbildning.

Läs mer om Umeåprojektet här