Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på Pantea.

Pantea praktiserar på Nationell kommunikation

Pantea Guogardi har läst det treåriga programmet mediekommunikationsvetenskap på högskolan och praktiserar under hösten på Trafikverkets webbenhet i Borlänge.

Varför sökte du dig till Trafikverket? Vilken studiebakgrund har du?

Trafikverket är ett sånt brett centrum för kompetenser och jag kände att om jag får in en fot här så har jag god chans att få utvecklas och skapa kontakter. Dessutom säger ryktet att Trafikverket är en mycket bra arbetsgivare.

Inom vilket verksamhetsområde praktiserar du?

Jag praktiserar Nationell kommunikation där jag fått prova på grafisk form och event, press, bibliotek och webb. Främst webb, där jag varit med och hjälpt till att skapa och lansera den nya webbplatsen. En rolig process där jag lärt mig mycket.

Hur länge ska du praktisera hos oss?

Jag har varit här från augusti i år och anställningen går ut 31 december.

Beskriv en dag på jobbet!

Börjar alltid morgonen med te och kolla igenom mailen. Sen har jag oftast fått en uppgift att göra, tex att strukturera om och snygga till en sida. Jag hjälper även till webbstöd att hålla koll på mailen och vad som ska göras på externwebben. Men dagarna kan se väldigt olika ut. Igår fick jag nöjet att följa med en presskommunikatör till Stockholm på medieträning. Intressant och lärorikt!

Hur är det att jobba i en statlig myndighet tycker du?

Det har jag nog ännu inte skapat mig någon uppfattning om. Men jag trivs kanonbra i alla fall!

Vad har du hittills lärt dig under din praktik?

Jag har lärt mig redigeringsverktyget EPi-server bland annat. Och det är jag enormt tacksam över då vi hade alldeles för lite praktik inom min utbildning. Jag har lärt mig hur en webbplats är uppbyggd och hur man skriver bättre. Jag har lärt mig om hur Trafikverkets grafiska profil är uppbyggd. Jag har lärt mig hur man bättre skriver pressmeddelanden. Utöver det har jag lärt mig massor bara av att vara med på olika möten.