Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Nytt år med nya möjligheter, Transportforum 2014 - Linköping

År 2014 kickstartade med ett besök på Transportforum i Linköping 8-9 januari.

Transportforum är nordens största årliga konferens för transportsektorn som arrangeras av VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut) med fokus på kunskapsutbyte och kontaktskapande.

Besöket började med mingel och en inledning som alla deltagare på mässan var inbjudna till. Årets inledande talare var Jonas Bjelfvenstam, Generaldirektör på VTI, som hälsade alla välkomna. Även Generaldirektörerna för Trafikverket, Boverket och Naturvårdsverket talade och påpekade vikten av ett gränsöverskridande helhetstänk då alla myndigheterna står för en viktig del inom samhällsutvecklingen. Infrastrukturministern, Catharina Elmsäter- Svärd talade också på inledningen. Det var ett inspirerande tal där hon bland annat redogjorde att hon erlagt ett nytt uppdrag till Trafikverket, att ta fram fördjupade underlag om stambanesystemet mellan Stockholm-Göteborg/Malmö för att regeringen ska kunna ta ställning till upprustning och utbyggnad av banorna, vilket medför en spännande tid framöver för oss trafikverkare.


Bildkälla: VTI/ Hejdlösa bilder

Resterande av dagen samt torsdagen bestod av valfria seminarium som speglade allt från ledning av trafik, planering, upphandling, underhåll, kollektivtrafik, sjöfart, luftfart, samhällsekonomi, stadsutveckling, energieffektivitet, trafikdata och mycket mer (för mer information om vilka seminarium som fanns möjlighet att besöka samt presentationsmaterial för den intresserade kan ni gå in på http://www.vti.se/sv/transportforum/


Bildkälla: VTI/ Hejdlösa bilder

Inte att förglömma deltog vi även på middagen på kvällen efter första dagen av mässan. Det var en fantastisk tillställning med god mat, trevliga människor och dans. Ett oförglömligt tillfälle då alla deltagare dansade loss till låten ”Cara mia” samt kunde prata under kvällen i lite mer avslappnade former om dagen som varit och dagarna vi har att vänta oss i framtiden.Sammanfattningsvis två oerhört givande, roliga och intressanta dagar där vi träffade tre generationer av traineer från trafikverket, vilket förhoppningsvis medför att även vi får komma tillbaka till Transportforum nästa år igen.
Efter detta besök är det många av oss som åker på våra utlandspraktiker, glöm inte att följa våra äventyr där! 
/ Johanna Karlsson Trainee på Investering, ekonomi och styrning.