Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Tack!

I september varje år börjar det en ny kull med traineer här på Trafikverket. Så var det även 2014 och nu är det dags för oss i 2013 års traineegrupp att lämna över blogg-stafettpinnen till 2014 års trevliga traineegäng.

De nya bloggarna får presentera sig själva, men vi tänkte först avsluta med att sammanfatta och tacka för vår bloggperiod.

Vi, traineerna som började i september 2013, kommer att avsluta vår traineeperiod i slutet av februari 2015. När denna period är slut kommer vi att på fulltid gå in på de tjänster som vi varit anställda på från första dagen och vi är spridda flera områden inom Trafikverket.

Det är svårt att sammanfatta hittills 16 månader som trainee. Och det beror knappast på bristen av saker att berätta eller intryck vi fått. Utöver våra individuella praktiker och studiebesök, har vi hunnit med en massa olika gemensamma studiebesök från Malmö till Kiruna. Vi har åkt på oöppnade motorvägar i Sundsvall, vi har besökt hamnar och vi har varit ner i tunnlar (Hallandsås och Citybanan). Det har blivit en hel del broar också: Besök uppe i Älvsborgsbrons pyloner, visit inuti Högakustenbron och besök på/kring Öresundsbron. Utöver alla dessa, och fler där till, byggprojekt har vi hunnit med flera intressanta studiebesök på en rad olika verksamheter inom infrastruktur och transport. Vi har gått givande utbildningar och besökt flera konferenser och mässor. Vi har fått chansen att träffa många kompetenta och intressanta personer i och utanför verket och vi har även varit ut i sprida hörn av världen i och med våra utlandspraktiker. Något som inte ska förringas är dock den fina gemenskapen vi fått i vår egna traineegrupp.

Tack alla som gjort vår traineetid till vad den varit – ingen nämnd och ingen glömd!