Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Den som väntar på något gott!

Nu tar vi, 2014 års traineer äntligen över denna blogg efter att 2013-kullen haft sina 18 härliga traineemånader genomförda. Den första september 2014 var vi 16 purfärska hungriga traineer som satte tänderna i denna ädla myndighet.

Myndighet förresten, låter grått och tråkigt tänker kanske du, men ack så fel. Att få vara med och påverka och jobba med en av Sveriges viktigaste och svåraste utmaningar, infrastrukturen, gör det svårt att sitta still.

Sommaren närmar sig med stormsteg och med det halvtid för vår traineetid. Vissa av oss är ute och ser oss omkring runt om i Trafikverket och utanför medans vissa tar sig an större uppgifter inom sin enhet, valfriheten och möjligheterna är verkligen stora som trafikverkstrainee!

Under våren har vi varit iväg på utlandspraktik i lite olika grupper och till väldigt olika ställen runt jordens alla hörn. Vill du veta mer hittar du utlandsbloggarna här till höger. Allt eftersom kommer blogginlägg som summerar upp guldkornen från respektive resa.

En helt vanlig hoppbild från Järnvägsskolan i Ängelholm.


Mycket har vi hunnit med i gruppen hittills. 2 besök med utbildningar på järnvägsskolan i Ängelholm, studiebesök på Hallandsåsen, EU-kommissionen i Stockholm samt näringsdepartementet. Tips från en rad chefer inom Trafikverket med den nu pensionerade generaldirektören, tillika trafikverkets grundare i spetsen, Gunnar Malm. Transportforum i Linköping var ett annat guldkorn med hela transportbranschen på plats.

Gänget på plats inne på Näringsdepartementet.

 

Vi ser ljuset i tunnlarnas tunnel, Hallandsås.


Ja, jag tror ni fattar, det blir sällan en lugn stund över. Och mycket kul kvar har vi innan Mars 2016 då vi blir "vanliga" medarbetare. Här närmast väntar traineeträff i Göteborg, senare i höst blir det bland annat besök på Färjerederiet i Vaxholm, träffar i Malmö och Kiruna. För några veckor sedan påbörjade vi en ledarskapsutbildning som löper längs med resterande traineetid.

Vem av oss som tar sig hela vägen till generaldirektörsrollen innan pension återstår att se! Det enda som är klart är att vi har, och ska ha kul på vägen!

Ha det gott!

Traineegänget 2014 genom Carl