Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fyra unga kvinnor och två unga män

Swedavias traineer tillsammans med Olle och Miguel från Trafikverkets Traineekull.

Swedavias traineer besöker Trafikverket!

Tisdagen den 23:e maj kom Swedavias traineer på besök till oss på Trafikverket i Solna!

I kontrast till vår grupp på 14 personer kändes det som en väldigt nätt skara, då fyra (väldigt drivna och inspirerande) tjejer infann sig på Solna Strandväg 98 för att lära sig mer om Trafikverket och vår roll i samhället. Personligen tyckte jag att deras besök hos oss var väldigt spännande, och framförallt givande! Det var kul att utbyta erfarenheter med dem gällande deras arbetsuppgifter och även deras traineeprogram, då vi ändå rör oss i samma bransch. Jag hoppas, och tror, att de kände samma sak!

Besöket började med en dragning om 'En ny generation järnväg', som hölls av Otto Andersson, projekteringschef på Ostlänken. Denna dragning var även några av Trafikverkets traineer nyfikna på (eftersom vi alla är utspridda i Sverige så kunde inte alla vara på plats, tyvärr) så de kopplade upp sig på Skype för att även dem få lära sig allt om vad framtiden har att erbjuda när det kommer till järnväg! Jag tror att både Swedavias traineer och vi från Trafikverket blev väldigt fascinerade av det arbete som pågår och det ska bli så spännande att följa de närmsta 10-15 åren!

Efter en gemensam lunch höll jag själv, med fantastiskt stöd från Miguel, en dragning om Trafikverket. Presentationen gav de en övergripande bild av vår verksamhetsidé, vårt uppdrag och hur vi arbetar på Trafikverket. Ett smakprov helt enkelt!

Studiebesöket avslutades med en dragning från Håkan Jacobsson och Karin Bergenås, som arbetar med upphandling av flygtrafik respektive samhällsplanering kopplat till flygtrafiken. En dragning som var mycket uppskattad av Trafikverkets traineer i januari, och nästan ännu mer uppskattad nu. Det uppstod mycket diskussioner om den upphandlade flygtrafiken; Hur tänker egentligen företagen som lägger anbud? Hur uppskattar de antalet passagerare?

Så för att sammanfatta! En supertrevlig dag tillsammans med Swedavias traineer! Nu ser vi mer än någonsin framemot fredagen den 9:e juni, då vårt studiebesök i Stockholm kommer avslutas i Swedavias lokaler. Då är det vår tur att få komma till dem och se deras verksamhet och deras vardag. Det ska verkligen bli superintressant!

//Sabina