Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trainee – systemspecialist telekom

Som trainee – systemspecialist telekom på IT arbetar du brett inom det spännande området telekommunikation.

Telekom i IT organisationen ansvarar för drift och förvaltningsuppdrag av det rikstäckande kommunikationsnätet som levererar tjänster och funktioner till väg och järnväg. Att jobba inom telekom på Trafikverket innebär att jobba inom ett brett teknikområde som spänner från koppar- optokabelkabelteknik, och upp i värdekedjan, via transmissionsnät, IP-nät och till mobila telefonilösningar, för dagen tåg- och vägtrafik. Du kommer att vara med och bygga framtidens kommunikationslösningar för transportsektorn.

Tjänsten kommer att ha fokus på produktion-, drift- och förvaltningsperspektivet och utveckling av metoder att arbeta smartare och effektivare med hjälp av ny teknik. Detta innebär att du är med och analyserar och utvärderar befintliga arbetsmetoder och teknikstrategier.

Du kommer att jobba med system för övervakning, specifika teknikområden, manageringsverktyg, stödsystem för arbetsflöden, arbetssätt, kontraktsfrågor i entreprenader och säkerhetsfrågor. Vi erbjuder ett brett arbetsfält med möjlighet till specialisering inom ett visst område.

Som systemspecialist telekom på IT får du bred kunskap om Trafikverket, telekomverksamheten och vår bransch. Din placering på IT kommer erbjuda en god inblick i det operativa och strategiska arbetet.

Tjänstens placeringsort är Borlänge.

För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

Rekryterande chef: Per Sundberg 070-845 30 76

Central funktion IT

Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse.