Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trainee – teknikingenjör tele

Som trainee – teknikingenjör tele arbetar du i huvudsak med stöd till investeringsprojekt, styrning och utveckling. Teknikingenjör är första steget i Trafikverkets karriärtrappa för Tekniska specialister.

Teleteknik på Trafikverket omfattar passagesystem, inbrottslarm, meddelandesystem, brandlarm, nödtelefoni, enklare videosystem samt mer komplexa videomanagementlösningar. Fibernät, switchar, routrar och brandlarm i trafikutrymmen ingår också samt radio och mobila system.

Som Teknikingenjör tele arbetar du i huvudsak med stöd till investeringsprojekt, styrning och utveckling. Teknikingenjör är första steget i Trafikverkets karriärtrappa för Tekniska specialister.

Stöd till projekten innebär att du bidrar med sakkunskap inom ditt teknikområde. Du deltar i arbetet med kravställning och uppföljning samt granskar leveranser av 3d-modeller, ritningar och dokument.

Du deltar i och leder teknikmöten samt driver teknikspecifika frågor i samverkan med projektens konsulter och entreprenörer. Du är även projektens representant i tekniska frågeställningar gentemot mottagande och förvaltande organisationer, både inom Trafikverket och mot externa samarbetspartners.

Styrning innefattar att delta i arbetet med att förbättra Trafikverkets styrande och stödjande dokument. Utveckling innebär att delta i utvecklingsprojekt och i Trafikverkets Forsknings- och innovationsverksamhet (FOI).

Tjänstens placering är i Solna.

För denna tjänst krävs B-körkort.

Rekryterande chef: Göran Blomberg 070-300 32 67.