Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trainee – underhållsstrateg

Som trainee – underhållsstrateg jobbar du med att utveckla och implementera tillgångsförvaltningen/asset management och anläggningsansvaret inom avdelningen Järnvägssystem.

Tillgångsförvalting är ett verktyg för att bättre kunna ta ansvar för de tillgångar Trafikverket har i uppdrag att förvalta, sett ur ett livscykelperspektiv. Asset Management omfattar för Trafikverkets del såväl väg och järnväg som IT och anläggningsdata. För att skapa största samhällsekonomiska nytta krävs att vi förvaltar dessa tillgångar på ett effektivt och långsiktigt hållbart sätt; våra vägar och järnvägar ska fungera även för kommande generationer.

Du kommer att arbeta med att identifiera förändringsinitiativ, driva förändringsarbete och implementera resultaten i avsikt att effektivisera vår verksamhet. I rollen kommer du att arbeta teknikslagsövergripande med bland annat underhållsprogram och underhållsmetodik, analysera effekter av åtgärder i underhållskontrakt och bidra till en bättre planering av underhållsåtgärderna. Vidare kommer du att arbeta med att implementera delar av avdelningens anläggningsansvar och med att systematisera arbetet med tillgångsförvaltning.

Tjänstens placeringsort är Borlänge eller Solna.

För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap.

Rekryterande chef: Maarten Reijm 070-724 56 88.

Underhåll

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.