Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trainee – utredare – intelligenta transportsystem och tjänster

Som trainee – utredare arbetar du med att planera och driva utredningar och projekt för att utveckla nya lösningar för god tillgänglighet i transportsystemet.

Som utredare inom området digitalisering av transportsystemet arbetar du med att planera och driva utredningar och projekt för att identifiera och utveckla nya innovativa lösningar i syfte att nå god tillgänglighet i transportsystemet för medborgare och näringsliv.

Arbetet sker i samverkan med andra aktörer, nationellt och internationellt, för att möta de förväntningar som medborgare och näringsliv har utifrån från de möjligheter den nya tekniken ger i utformningen av det hållbara samhället.

Du kommer att arbeta med digitalisering och ITS (intelligenta transportsystem och tjänster) främst inom området uppkopplade-, samverkande- och självkörande fordon samt bidra till utveckling av tjänster inom kombinerad mobilitet. Arbetet handlar om att analysera, förmedla samt konkretisera de möjligheter den nya tekniken ger som underlag till planeringen av transportsystemet.

Omvärldsbevakning är en del i vårt arbete för att ta fram bra kunskapsunderlag. Vi initierar och deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt och har omfattande samverkan med andra aktörer såsom myndigheter, branschorganisationer, industrin och akademin såväl nationellt som internationellt.

Vi är också nationella experter åt regeringen i utvecklingen av inriktningar och regelverk på såväl nationell som internationell nivå.

Som trainee ges du möjligheten att växa in i rollen som utredningsledare/sakkunnig inom området och skaffa dig en bred kunskap om Trafikverkets verksamhet och våra samarbetspartners. Med tiden kommer du leda och driva projekt och samarbeten inom området.

Tjänstens placeringsort är Borlänge.

För denna tjänst krävs B-körkort.

Rekryterande chef: Ulrika Wennergren 070-544 64 51.

Planering

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås.