Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Trainee – utredare – planering av transporter på järnväg

Som trainee – utredare kommer du främst att arbeta med utredningar där ditt huvudsakliga ansvar blir att driva och leda utredningarna framåt. Arbetet sker oftast i grupp, samtidigt som du också genomför en hel del självständigt arbete.

Du kommer att jobba med Trafikverkets avtalskunders (järnvägsföretag och transportköparnas) förutsättningar och regelverk avseende planering av transporter på järnväg. Dessa beskrivs i Trafikverkets Järnvägsnätsbeskrivning. Där kan man läsa om Trafikverkets tjänster, priser, regler och villkor inför beställning, trafikering, trafikledning, kvalitet, reklamationer samt beskrivning av hur anläggningen är beskaffad. Även avtalsmallar för trafikeringsavtal med kunder tas fram som en förutsättning inför trafikens utförande. Även internationellt hanteras samordning av avtal och regler mellan infrastrukturförvaltarna i Europa.

I jobbet ingår det att förvalta, förbättra och utveckla arbetssätt, regler och tillhörande IT-stöd. Externa möten och samråd ingår som del av arbetsuppgifterna.

Tjänstens placering är Borlänge eller Solna.

För denna tjänst krävs B-körkort.

Rekryterande chef: Hans Stenbacka 070-325 30 77.

Planering

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås.