Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineetjänster 2019 inom verksamhetsområde Investering

Som en av landets största beställare är Trafikverkets uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen. Verksamhetsområde Investering ansvarar för ca 1500 projekt för både väg och järnväg.

Projektingenjör Investering

Som projektingenjör stöttar du en eller flera projektledare i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till genomförandeprocessen. Du bidrar till att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till uppdraget. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

I rollen ingår även arbetsuppgifter kring:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan
  • kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor
  • strukturering och administrering i projektledningssystemen
  • kontakt med allmänhet, kommuner och leverantörer.

Som trainee på Investering finns det en mängd spännande arbetsuppgifter där du på sikt har möjlighet att utvecklas till projektledare. I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Placeringsort: Investering söker tre projektingenjörer och placeringsorter är Jönköping, Göteborg och Kristianstad.
Övriga krav för tjänsten: B-körkort.
Rekryterande chefer: Ida Hedberg 010-124 18 22 (Jönköping), Heidi Segerström 010-123 93 01(Göteborg) Dennis Andersson 010-124 21 57 (Kristianstad)


Markförhandlare

Som markförhandlare deltar du i projekt och arbete med att ordna markåtkomst i samband med byggande av väg och järnväg, upprättar avtal samt hanterar värderings- och tillståndsfrågor. Du stöttar projekt och övrig verksamhet med fastighetsrättslig kunskap. Arbetet kan innebära möten och förhandlingar utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäteriförrättningar.

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter.

Möjliga placeringsorter: Stockholm, Göteborg eller Luleå.
Övriga krav för tjänsten: B-körkort.
Rekryterande chef: Annika Forslund 010-123 85 65