Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineetjänster 2019 inom centra funktion Juridik och planprövning

Trafikverket har en central juristavdelning som ger fullservice till hela verket i hela landet. Juristerna ger service och driver ärenden i samtliga stora investeringsprojekt och arbetar med all slags juridik som efterfrågas inom Trafikverket.

Verksjurist, inriktning förvaltningsrätt/civilrätt

Verksjuristerna arbetar inom ett stort antal rättsområden, såväl inom affärsjuridik som mera verksamhetsinriktade rättsområden. Juristernas arbete omfattar förvaltnings-, entreprenad-, upphandlings-, fastighets-, miljö-, skadestånds-, avtals- och EU-rätt. Det ingår även mer verksamhetsinriktade rättsområden såsom väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

Som jurist på Trafikverket skapar du ett mervärde för organisationen med din juridiska spetskompetens och du får tillfälle att använda den i omfattande och komplexa projekt som har stor betydelse i samhället. Som verksjurist kommer du att ge juridisk rådgivning och expertstöd till chefer och medarbetare. Du har också möjlighet att arbeta med domstolsprocesser, författningsarbete, remisshantering, skadeståndsärenden och intern utbildning.

Som trainee ges du möjligheten att växa in i rollen som verksjurist samtidigt som du får en bred kunskap om Trafikverkets verksamhet.

Möjlig placering: Borlänge.
Rekryterande chef: Anders Ljungberg, 010-123 63 42