Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineetjänster 2019 inom verksamhetsområde Trafikledning

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar.

Utredare, Trafikledning

Som utredare arbetar du brett inom det spännande området väg- och tågtrafikledning. Trafikledning ansvarar för operativ verksamhet i trafikcentraler och arbetet med att modernisera och digitalisera trafikledning för att bättre svara upp mot morgondagens krav. Verksamheten finns på åtta orter och pågår dygnet runt, alla dagar. Det är trafikcentralens uppgift att på ett säkert och effektivt sätt styra och leda i väg- och järnvägssystemet, hantera störningar, övervaka eldrift och anläggningar, vid behov skicka ut entreprenör för felavhjälpning samt via olika kanaler informera om trafiksituationen.

Moderniseringen av trafikledningen innebär bland annat att utveckla våra tjänster, stödsystem och arbetssätt till de förväntningar som trafikanter, resenärer och näringsliv har. Vi arbetar även med att dra nytta av möjligheten den tekniska utvecklingen ger oss med bland annat "big data", "Internet of things" och autonoma fordon.

Som trainee får du bred kunskap om Trafikverket, Trafiklednings verksamhet och vår bransch, samtidigt som du får möjlighet att delta i något av våra utvecklingsprojekt. Placeringen på ledningsnivå erbjuder en god inblick i det strategiska arbetet och insyn i hur ledningen på Trafikledning arbetar.

Möjliga placeringsorter: Solna eller Borlänge.
Övriga krav för tjänsten: Svenskt medborgarskap
Rekryterande chef: Ann-Sofi Granberg, 010-123 59 16