Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Praktik

Vi har en bred verksamhet som möjliggör praktik av olika slag. Genom att göra din praktik hos oss på Trafikverket får du som student en möjlighet att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktiska erfarenheter.

Ett viktigt och värdefullt inslag i Trafikverkets verksamhet är möjligheten att erbjuda studenter praktikplatser. När du gör din praktik hos oss får du möjlighet att lära känna Trafikverket samtidigt som du får använda dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Vi lägger upp annonser för praktikplatser under länken ”Aktuella uppdrag”. På grund av rådande pandemi har vi för närvarande inte möjlighet att erbjuda praktikplatser i den omfattning som vi vanligtvis gör.

Om du hittar något som du är intresserad av finns uppgifter om kontaktperson i informationen om praktikplatsen. För att visa ditt intresse ber vi dig ta kontakt med kontaktpersonen genom att skicka ett mejl. I ditt mejl bör du presentera dig med ett CV och ett personligt brev som beskriver varför praktikplatsen skulle passa dig. Aktuell avdelning ansvarar för handledning.

Du som går en yrkeshögskoleutbildning och har en del av utbildningen förlagd till en arbetsplats i form av lärande i arbetet (LIA) kan också få en praktikplats hos oss.