Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Studentmedarbetare till Trafikverket Labs

Inom Trafikverkets IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

Vi söker dig som studerar och som har ett brinnande intresse för IT/Systemutveckling och vill bidra till utvecklingen av framtidens transportsystem inom vår IT-organisation – IKT.

Tjänsten som studentmedarbetare syftar till att ge dig som studerar en möjlighet att lära känna oss som potentiella framtida arbetskollegor och Trafikverket som arbetsgivare. Du får också insyn och erfarenhet inom olika delar i en stor och spännande verksamhet. Vi har en mycket intressant framtid framför oss och hoppas att du vill vara med och bidra i den. 

Arbetsuppgifter

Trafikverket har etablerat ett Labb i Linköping där vi kommer att tillverka prototyper och genomföra kortare utvecklingsuppdrag för att testa och demonstrera ny teknik och nya möjligheter. Trafikverket och andra myndigheter erbjuder idag öppen data, genom att kombinera data och nya tekniker kan vi utföra spännande tester i labbet.

Som studentmedarbetare kommer du tillsammans med andra studentmedarbetare, Trafikverksanställda och samarbetspartners att arbeta i Trafikverket Labs i Linköping. Uppdragen handlar exempelvis om programmering, dataanalys, AI och Big data för att på så vis bidra till Trafikverkets uppdrag - att göra Sverige närmare.

Vem är du?

Vi söker dig som är driven och har en vilja att utveckla dig själv såväl som verksamheten och har dessutom ett brinnande intresse för ny teknik inom IT-området. Du bedriver heltidsstudier på universitetsnivå inom IT och har läst minst 120 hp.

Du har god samarbetsförmåga, är noggrann och strukturerad och har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbetslivet inom IT, men det är inget krav.

Övrig information

Vi vill att du i din ansökan beskriver vilket/vilka intresseområde som du har inom IT. Det kan vara en kurs som du tycker varit särskilt spännande eller någon specifik inriktning som du ser som potentiell framtida arbetsområde.

Anställningsvillkor

Arbetet består av cirka 10 timmar per vecka, men antalet timmar per vecka är flexibelt med tanke på tentaperioder och verksamhetens behov och planeras i samråd med handledare från Trafikverket. Anställningen är en timanställning under vårterminen 2022 med möjlighet till förlängning.

Placeringsort: Linköping

Kontakt

  • Fredrik Lemón, Senior rådgivare, Trafikverket IKT: 010-123 6540
  • My Cromsjö, HR-partner, Trafikverket IKT: 010-123 0653

Fackliga representanter:

  • ST: Magnus Hedström 010-123 2828
  • Saco: Kjell Israelsson 010-125 7225
  • SEKO: Sven-Gunnar Billman, 010-125 7255

Ansök senast

Mejla in din ansökan till My Cromsjö på my.cromsjo@trafikverket.se senast 12 december 2021.