Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

David kontrollerar vägskyltningen

Davids uppdrag i sommar är att kartlägga vägföreskrifterna i skånska kommuner och åka ut och kontrollera om föreskrifterna stämmer överens med verkligheten.

– Jag är ute och kör runt tre dagar i veckan. Det tycker jag är lite av charmen med jobbet. Ända sedan jag var barn har jag tyckt om och fascinerats av kartor, säger David.

I början av veckan sitter David på kontoret i Malmö och skriver ut kartor och föreskrifter som hör till en viss statlig väg. Sedan åker han ut tillsammans med en kollega, och ser efter om föreskriften motsvaras av en skylt på rätt plats. I slutet av veckan sitter han på kontoret i Kristianstad och sammanställer veckans arbete med sin samordnare.

– Jag skriver en rapport på de avvikelser som jag har noterat. Rapporterna kommer senare annan personal på Trafikverket att gå igenom, och de ser till att avvikelserna rättas till. Hitintills har jag kunnat fastslå att det finns många avvikelser. Det kan handla om att en skylt sitter fel eller, ännu värre, att en skylt saknas. Det är viktigt att sådant rättas till, säger David.

David läser till civilingenjör med inriktning väg och vatten på Lunds tekniska högskola.

– Trafikverkets verksamhet ligger nära mitt utbildningsområde, därför är det en attraktiv arbetsplats för mig att få sommarjobba på. Jag har även bekanta som jobbar på Trafikverket och som har talat väl om organisationen. Därför valde jag att söka sommarjobb här.

Skulle du kunna tänka dig att jobba på Trafikverket i framtiden?

– Absolut, alla gånger. Jag är väldigt nöjd med det här jobbet och det är en fantasisk arbetsplats. Kombinationen av självständigt arbete och samarbete med andra tycker jag är bra och jag har blivit bemött med respekt på Trafikverket. Stämningen är god och man känner sig väldigt välkommen, säger David.