Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

De har koll på rastplatserna

Niclas Tornberg och Josefine Häll arbetar som rastplatsvärdar på Trafikverket i sommar. De åker ut och tittar om rastplatserna i Jönköpings län är i ett bra och trevligt skick och pratar med besökare för att höra om de har något att anmärka på.

Josefine och Niclas delar även ut kartor över Sveriges alla rastplatser, vilket tacksamt tas emot av trafikanterna.

Många vill veta hur långt det är till nästa rastplats för att kunna planera sin resa. Kartan är perfekt eftersom den också beskriver vad varje rastplats erbjuder, säger Josefine.

Rastplatsvärdarna undersöker också hur Trafikverkets entreprenörer sköter sig när det gäller gräsklippning, toalettrengöring, soptömning och borttagning av klotter. Under tiden de är på rastplatsen finns de tillgängliga för frågor som trafikanterna har.

Josefine fick tips av sin pappa om att Trafikverket erbjuder sommarjobb. Hon sökte, liksom Niclas, sommarjobb via Trafikverkets webbplats. De är bägge nöjda med jobbet.

Vi känner att vi får uppskattning för det vi gör och vi har känt oss välkomna på Trafikverket, säger Niclas.

Det är skönt att vara ute nu på sommaren och det är trevligt att få prata med en massa härliga människor. Jobbet innebär att vi får se många platser som vi förmodligen inte hade besökt annars. Sedan är det en fördel att jag får köra mycket bil eftersom jag inte har haft mitt körkort så länge, säger Josefine.