Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jessica kontrollerar återförsäljare av bilar

Jessica Peters sommarjobbar för andra året i rad på Trafikverket i Borlänge. Hon jobbar inom miljö och hälsa och hennes huvudsakliga uppgift är att studera hur väl informationen ute på bilförsäljningsställen är utformad och att jämföra med EU-direktiv.

– Det ska finnas tydlig information vid varje bil om hur mycket koldioxid den släpper ut och hur stor bränsleförbrukning den har. Dessutom ska det finnas en översikt av vilka bilar som släpper ut minst kontra mest koldioxid, säger Jessica.

Intervjuer för att undersöka miljökunskap

Jessica kommer också att genomföra ett antal intervjuer på plats för att se om bilförsäljarna har kunskap nog att hjälpa kunderna till miljösäkra bilval. Materialet ska senare mynna ut i en rapport som beroende på resultatet kommer att leda till olika åtgärder.

Jessica har läst till en kandidatexamen i biologi med miljöinriktning på Linköpings universitet . Nu läser hon till en master på Stockholms universitet.

Drömmer om ett jobb som miljöutredare

– Jag är väldigt intresserad av klimatfrågor och mitt uppdrag att diskutera bilfrågor är bara roligt. I framtiden hoppas jag på att få arbeta som miljöutredare, säger Jessica. 

Under sin tid på Trafikverket har Jessica hunnit knyta många nya kontakter och fått visa att hon är engagerad.

– Jag sökte sommarjobb via Trafikverkets hemsida förra året. I år var det de som hörde av sig och undrade om jag ville jobba i sommar också. Det kändes jättebra eftersom det tyder på att jag gjorde ett bra jobb året innan, säger Jessica.