Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rickard hanterar lönerna på Trafikverket

Rickard arbetar på personalcenter på huvudkontoret i Borlänge. Detta är hans tredje sommar på Trafikverket.

Rickard jobbar med lönehantering. Det innebär att han registrerar sjuk- och friskanmälningar och rörliga tillägg på lön samt uppdaterar anställningsuppgifter för externa resurser. Han tar även itu med andra administrativa uppgifter som hamnar på hans bord, nu när de flesta ordinarie medarbetare är på semester.

Rickard tycker att Trafikverket är en bra arbetsgivare, speciellt med principen ”frihet under ansvar”.

– Jag känner att jag presterar bättre när jag inte är övervakad hela tiden. Trafikverket är en spännande organisation eftersom det finns så många olika kompetenser. Jag skulle absolut kunna tänka mig att arbeta för Trafikverket i framtiden. Dessutom tycker jag att det är en fördel att Trafikverket finns över hela landet. Det innebär goda möjligheter att byta arbetsplats, säger Rickard.

Vad är det bästa med sommarjobbet på Trafikverket?

– Det bästa är att jag arbetar nära andra människor i team. Det är ett härligt arbetsklimat och jag får lära mig mycket, säger Rickard.