Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarjobb vid slussarna i Trollhättan

I sommar har Maria Nilsson och Carin Johansson arbetat för Trafikverket vid slussarna i Trollhättan. Deras uppdrag har bestått av att intervjua turister för att ta reda på vad som är bra i området och vad som behöver förbättras.

Sjöfartsverket arbetar ständigt med att utveckla Trollhätte kanal så att den ska bli sjösäker, miljövänlig och trevlig. Därför har Maria och Carin pratat med turister på genomfart och delat ut enkäter för att undersöka vad som är bra respektive mindre bra.

– Vi har frågat varför de har valt att åka på kanalen, varför de har valt att besöka slussområdet och hur de har upplevt sin resa från Göteborg. Några har påpekat att de vill ha fler gästhamnar, fler affärer nära kanalen och fler mackar, säger Maria.

I sju veckor har Maria och Carin undersökt turisternas synpunkter. Nu har de börjat sammanställa materialet.

– Jag tycker det är positivt att vi fick planera och strukturera upp arbetet själva. Det har gjort att jag har lärt mig massor, säger Carin.

– Det har varit ett trevligt sommarjobb. Vi har fått vara ute mycket och fått prata med människor. På så sätt har det varit en väldigt trevlig miljö att arbeta i, säger Maria.

Trollhättan

Maria läser till civilingenjör med inriktning väg och vatten på Chalmers tekniska högskola. Carin läser ett samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Handelshögskolan i Göteborg med inriktning kulturgeografi.  I framtiden kan de båda tänka sig att arbeta på Trafikverket.

– Det är en väldigt intressant arbetsgivare, säger Maria.

– Jag håller med. Det finns väldigt många typer av jobb på Trafikverket och stora möjligheter att utvecklas, säger Carin.