Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jonatan arbetar med indata och migration

Den positiva erfarenheten av tidigare sommarjobb på Trafikverket fick honom att komma tillbaka. Juriststudenten Jonatan Pilerot arbetade i Luleå med indata och migration, vilket kan innebära arbete med anläggningsdata, granskning av ritningar med mera.

Jonatan är 29 år och läser juridik vid Stockholms universitet. När han inte studerar tycker han om att läsa böcker, lyssna på musik och går gärna på långa promenader med sin sambo och deras hundar. Han har tidigare sommarjobbat på Trafikverket och eftersom han fick väldigt positiva erfarenheter av myndigheten sökte han även i år.

Intressanta och utmanande uppgifter

I sommar befann sig Jonatan på verksamhetsområde Underhåll och arbetade med indata i två månader.

– En typisk dag på Trafikverket innebar en blandning av arbetsuppgifter inom migration av anläggningsdata. Ritningar granskas och arbetet präglas av ett problemlösande vilket jag tycker var väldigt roligt, säger Jonatan.

Den största utmaningen med arbetet har varit att försöka skapa en konsekvent och tydlig förteckning över skilda typer av anläggningsdata. Sommarjobbet har också gett många lärdomar. Jonatan berättar att han kommer att ha användning av den noggrannhet och förståelse för databaser som han har fått genom sommarjobbet.

– För att klara av arbetsuppgifterna krävs det vilja att lära och engagemang för att forma samhället. Mitt intresse för yrket har verkligen väckts; jag har fått helt annan förståelse för datahantering, berättar han.

Kom snabbt in i gemenskapen

Jonatan har trivts väldigt bra på Trafikverket. Han poängterar att han vet sedan tidigare att Trafikverket är en mycket bra arbetsgivare som ser till att man som sommarjobbare snabbt kommer in i gemenskapen och att man får utföra intressanta och utmanande uppgifter. Han har också alltid upplevt att det finns hjälp och stöd på arbetsplatsen. Jonatan avslutar med att berätta att det roligaste med arbetet har varit alla trevliga människor på Trafikverket som bidragit till att det alltid har varit en trevlig stämning på arbetsplatsen.