Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

August har undersökt övervakningstjänster

Utmaningarna har varit roliga och förstärkt hans intresse för yrket. August har under sommaren undersökt Trafikverkets it- applikationer och deras användning.

August Dellestrand har studerat systemvetenskapliga programmet vid Högskolan Dalarna. Han har under två månader arbetat i Borlänge med att fördjupa sig inom Trafikverkets olika it-lösningar.

Examensarbete gav sommarjobb

– Jag och en kollega gjorde vårt examensarbete på Trafikverket. Det ledde till att vi fick möjligheten att vara kvar över sommaren för att mer praktiskt gå in på det ämne som examensarbetet handlade om. I sommar har vi undersökt hur olika övervakningstjänster för applikationer fungerar i it-systemet. Det har varit allt från att få saker att fungera till att lära sig olika verktyg i tjänsterna, berättar August.

Utformningen på arbetet har bestämts av August och hans kollega, med vägledning från handledare. Det är en bidragande faktor till att sommarjobbet har upplevts som flexibelt och självständigt. Den största utmaningen med sommarjobbet har varit att sätta sig in i de olika arbetsområdena, eftersom det är ett stort och komplext system. August poängterar dock att utmaningarna har varit roliga och förstärkt hans intresse för yrket.

Nytta av erfarenheterna

– Jag har lärt mig att arbetet kan underlättas om man har en bred kunskap inom it och systemvetenskap. Det är viktigt att inte vara rädd för att ställa dumma frågor, för det är genom frågor man lär sig. Jag uppskattar att jag alltid har blivit väl bemött vid frågor eller behov av hjälp. Jag tror absolut att jag kan ha nytta av erfarenheterna i sommar, eftersom de gett mig en större insikt i yrket, avslutar August.