Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Elin sommarjobbade på Underhåll

Hon tycker det har varit kul att testa något nytt och träffa andra sommarjobbare. Elin har i sommar arbetat på verksamhetsområde Underhåll med att märka ut linräcken på vägarna – ett arbete som är viktigt för säkerheten på vägarna.

Elin Mikkola bor i Borlänge och har läst naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Efter studenten tog hon ett sabbatsår för att arbeta. Hon beskriver att hon har ett stort intresse för djur och tycker även om att rita.

Ett arbete som kräver tålamod och noggrannhet

Elin har sommarjobbat i Borlänge, inom verksamhetsområde Underhåll. Hon har under sex veckor med hjälp av Google Maps märkt ut vissa delar av linräckena som finns för bilisters säkerhet ute på vägarna.

– Mitt arbete kräver tålamod och det är viktigt att vara noggrann. Jag har lärt mig en del om linräcken och om hur jag ska dokumentera det jag letar efter. Det har också varit intressant att se hur det är att arbeta på kontor. Denna erfarenhet är bra att ha med sig när man ska välja yrke i framtiden. Det har dessutom varit roligt att testa något nytt och lära känna de andra sommarjobbarna, berättar Elin.

Välkomnande arbetsklimat

Arbetsuppgifterna och Trafikverket har varit som Elin hade tänkt sig att de skulle vara. Hon känner att hon har fått hjälp vid behov samt bra utrustning att arbeta med. Arbetsklimatet är ytterligare en aspekt som har varit positiv eftersom den har varit lugn och välkomnande. Elin avslutar med att berätta att hon har fått större kunskap om Trafikverket och känner att det finns många intressanta yrken inom verksamheten.