Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Emma kontrollerade orienteringen i trafiken

Det finns olika typer av vägvisningar ute i landet som hjälper trafikanten att hitta sin destination. Emma har under sommaren undersökt och samlat information om dessa.

Emma Sundman läser till vardags till civilingenjör i lantmäteri vid Lunds universitet. När hon inte studerar tycker hon om att vara ute i naturen. Hon är även sportintresserad och spelar innebandy i ett lag i Lund. Hon blev intresserad av Trafikverket efter en kurs i vägbyggnad och beslutade sig för att skicka in en ansökan om sommarjobb.

Ett sommarjobb med anknytning till utbildningen

Hon har under två månader inventerat vägvisningar på verksamhetsområde Planering, inom trafikmiljö.

– Vi åker ut två och två och tar kort på vägvisningar inom Jönköpings län. En av kollegorna är kvar på kontoret och gör en vägvisningsplan för alla rutter och för var vägvisningen finns. Det har varit en utmaning att lära sig ArcGis, programmet som vägvisningarna ska läggas in i. Det har varit roligt och givande att lära sig programmet. För att klara av arbetet är det fördelaktigt att vara engagerad, strukturerad och ansvarsfull, berättar Emma.

Trafikverket som arbetsgivare

Hon upplever att sommarjobbet kommer att vara användbart, eftersom det har gett henne en bra erfarenhet. Dessutom har det varit roligt att få se hur Trafikverket arbetar med trafikmiljöfrågor samt att få uppleva de olika platserna i Jönköpings län.

– Det har varit roligt att ha ett varierat arbete där vi har fått vara ute på vägarna och köra, varvat med att sitta inne på kontoret. Trafikverket har varit en bra arbetsgivare som gett mig en inblick i verksamheten genom seminarier och genom arbetskollegor som förklarat engagerat när man kommit på någon fundering. Sommarjobbet har gjort mig mer nyfiken på Trafikverket som arbetsgivare när jag är klar med min utbildning, avslutar Emma.