Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fanny arbetade med att stärka Trafikverkets sociala närvaro

Hon bestämde sig för att söka till Trafikverket efter ett inspirerande frukostseminarium. Masterstudenten Fanny Ernestrand har under sommaren arbetat i Malmö med strategiska lösningar inom kommunikation på Underhåll syd.

Fanny Ernestrand bor i Malmö och läser till vardags masterprogrammet strategisk kommunikation vid Lunds universitet i Helsingborg. Hon har lång erfarenhet av media och kommunikation eftersom hon även har en magisterexamen i journalistik och har arbetat inom yrket.

Kommunikation med utgångspunkt från medborgare

– Jag sökte sommarjobbet efter ett frukostseminarium som Trafikverket höll tillsammans med Sveriges kommunikatörer, som är ett nätverk för studerande och yrkesverksamma inom kommunikation. Seminariet var väldigt inspirerande och jag blev intresserad av Trafikverkets sätt att arbeta med kommunikation, berättar Fanny.

Hon har under fyra veckor arbetat med både operativa och strategiska kommunikationsinsatser på verksamhetsområde Underhåll Syd i Malmö. Fanny beskriver att sommarjobbet har varit flexibelt och att det därför är viktigt att kunna arbeta självständigt samt ta fram egna lösningar. Tillsammans med en annan sommarvikarie inom kommunikation gjorde hon bland annat enkäter på stan för att ta reda på vad som skulle få folk att följa Trafikverket i sociala medier. Med detta som grund har de påbörjat en strategi för avdelningarna Underhåll och Planering Syds närvaro i sociala medier. Hon har också uppdaterat material och publicerat artiklar på intranätet. Utöver detta har hon bidragit med kunskap och idéer kring olika projekt som pågår. Ett exempel är den kommande reparationen av Ölandsbron och hur kommunikationen kring den kan se ut.

Intensiva men värdefulla veckor

– Det har varit ett par intensiva men inspirerande veckor med en bra blandning av utmanande och lite enklare uppgifter, fortsätter Fanny. Jag har uppskattat det öppna arbetsklimatet samt möjligheten att testa mina teoretiska kunskaper, och att få tänka fritt kring strategiska lösningar. Min handledare Anneli Nilsson, som är kommunikationsansvarig på Underhåll Syd, har varit otroligt generös med att dela med sig av sitt arbetssätt och bjuda in till möten. Det har gjort att jag har fått en insikt i kommunikationsyrket som är svår att få på universitetet.

Tiden på Trafikverket har varit positivt och över förväntan, och hennes intresse för kommunikation har förstärkts. Hon avslutar med att berätta att hon har haft stor nytta av sommarjobbet, inte minst eftersom det har öppnat upp för fler möjliga arbetsområden.