Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fanny digitaliserade ritningar

De positiva erfarenheterna fick henne att söka igen. Studenten Fanny Wieweg har under sommaren arbetat i Borlänge med att bland annat digitalisera geotekniska ritningar.

Fanny studerar till vardags ekonomi vid Karlstads universitet. Hon har tidigare sommarjobbat på Trafikverket och trivdes väldigt bra, vilket bidrog till att hon sökte igen. Arbetet har sträckt sig över två månader i Borlänge, inom verksamhetsområde Underhåll.

Nya kontakter och egenskaper

– Den här sommaren har jag bland annat arbetat med ett digitalisering av  geotekniska ritningar samt kvalitetskontroll av geotekniska utlåtanden. Det ingår en hel del sittande framför datorn, skanning av dokument och bläddrande i pärmar. För att det inte ska kännas enformigt brukar jag lyssna på olika podcasts och ljudböcker under arbetets gång. Jag har också haft väldig tur med arbetskamrater eftersom jag sitter med några andra sommarjobbare som är supertrevliga. Det har varit väldigt roligt att lära känna dem, säger Fanny.

Hon poängterar att fastän sommarjobbet inte haft någon anknytning till hennes utbildning, så skulle hon definitivt kunna tänka sig att arbeta på Trafikverket. Fanny avslutar med att berätta att hon har lärt sig mycket om ansvar och självmotivation, vilket kommer vara till nytta senare i arbetslivet.