Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Linnea arbetade med att förmedla Trafikverkets budskap

Hon har fått en större inblick kommunikationsyrket och dess möjligheter. Studenten Linnea Hansson har i sommar arbetat med olika kommunikationsinsatser i Göteborg.

Förmedling och utformning av Trafikverkets budskap

Linnea Hansson har arbetat i Göteborg under sju veckor inom verksamhetsområde Investering väst och funktionen Nationellt kommunikationsstöd. Hon har i sommar fördjupat sig mer i sitt intresse för kommunikationsyrket, och ska i höst påbörja sitt sista år på informatörsprogrammet vid Linnéuniversitet.

– Sommarjobbet har bestått av intern och extern kommunikation där jag har fått hjälpa till med att förmedla Trafikverkets budskap om väg- och järnvägsprojekten på Investering. Det innebär att jag bland annat har uppdaterat material på webben, tagit fram nya format och bilder till Trafikverkets hemsida samt sett till att informationen om olika projekt stämmer överens med nuläget, berättar Linnea.

En förebild på många plan

I och med att hon arbetade på Trafikverket även förra sommaren var det relativt lätt att komma in i Trafikverket och arbetsuppgifterna. Linnea beskriver att arbetet underlättas om man är snabblärd, självgående, initiativtagande och inte rädd för att ta kontakt med andra. Det roligaste med sommarjobbet har varit kontakten med medarbetarna och de andra sommarjobbarna, eftersom det gett större inblick i verksamheten.

– Det har varit kul att se hur arbetet med strategisk kommunikation går till, eftersom den grundar sig på ett långsiktigt arbete. Det har gett en större bild av vad man kan arbeta med och vilka möjligheter det finns inom kommunikationsyrket. Jag tycker att Trafikverket är en förebild på många plan, där det känns som att det finns utrymme för flexibilitet och utveckling. Dessutom arbetar de med viktiga samhällsfrågor som gör nytta för medborgarna. Sommarjobbet har gett mig många relevanta lärdomar för min utbildning och framtida karriär, avslutar Linnea.