Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Martin arbetade med tillgänglighet

Han har fått ett ökat intresse för Trafikverkets arbetsområden. Martin Berg har i sommar undersökt tillgängligheten på olika stationer.

Martin har läst samhällslinjen vid Härnösands gymnasium och bestämde sig för att söka sommarjobb på Trafikverket, eftersom han ville arbeta med något som gör skillnad. Arbetsorten har varit i Härnösand, där han har hjälpt till på verksamhetsområde Planering.

Ett lärorikt sommarjobb

– Jag har inventerat tågstationer i region Mitt och undersökt 29 stationer utifrån ett tillgänglighetsperspektiv. Vi har till exempel mätt plattformar samt tittat på bil- och cykelparkeringars skick samt tillgänglighet, stationers belysning och skicket på sittplatser på stationen. Sedan har all denna information sammanställts i en rapport som jag har skrivit tillsammans med min kollega, berättar han.

Arbetsuppgiften var mer komplicerad än han hade tänkt sig, eftersom det krävs mycket inlärning innan fältarbetet utförs. Den största utmaningen i arbetet har väl varit att skriva själva rapporten och få med alla viktiga aspekter. Det har dock varit lärorikt samt kul att få ta ansvar tillsammans med hans kollega. De har fått möjligheten att själva bestämma vilka dagar de har velat vara ute och inventera, och de har fått lägga upp en plan för rapporten. Det han kommer att ta med sig från Trafikverket är fördjupade kunskaper i skrivning av rapporter samt förmågan att kunna planera och utföra ett arbete under en utsatt tid.

Intresse för verksamheten

– Mitt intresse för verksamheten har absolut blivit större. Jag har fått en bredare insikt om vilka arbetsområden som erbjuds. Det finns helt klart områden som skulle vara roliga att testa på ytterligare, såsom supporten på Trafikverket. Det känns som en bra plats att starta om man vill komma vidare inom organisationen, eftersom det ger en väldigt bred kunskap om vad Trafikverket gör, avslutar Martin.