Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mike följde upp ekonomiska avtal

Civilekonomen Mike Thorén har i sommar kontrollerat och distribuerat fakturor. Han beskriver det som ett arbete där man har frihet under ansvar.

Mike har blivit klar med sin civilekonomutbildning i Luleå. Han beskriver sig själv som en person som gillar idrott, där simning och triathlon tar upp en stor del av hans intresse. Han har nyligen tävlat i Swimrun, en gren där man tar sig fram i olika terränglandskap genom att simma och springa.

Praktiken blev till sommarjobb

Mike har tidigare praktiserat inom avdelningen Verksamhetsstyrning på Investering, som en del av sin utbildning. Han fick i sommar erbjudandet att komma tillbaka för att arbeta som controller inom samma avdelning.

– Under en vanlig dag arbetar jag i CDI, ett program där jag kontrollerar och distribuerar fakturor. Arbetet handlar också om att ge stöd åt projektledare och projektingenjörer med att följa upp kontrakt på olika uppdrag, för att säkerställa att allt stämmer, berättar Mike.

En bra referens

Det har funnits utrymme för flexibilitet i arbetet, där uppgifterna har kunnat varieras. Det betyder i sin tur att det har varit viktigt att kunna ta ansvar och arbeta självständigt. Eftersom det kräver en hel del problemlösning är det också betydelsefullt att ha tålamod.

– Jag har lärt mig väldigt mycket som jag kommer att ha nytta av i framtiden. Det har varit intressant att lära sig mer om hela Trafikverket eftersom jag bara visste att de hade hand om körkortsfrågor. Jag uppskattar att jag har myndigheten som en referens. Det har varit en jättebra arbetsgivare och jag har blivit väl omhändertagen. Dessutom har det varit roligt att lära känna de andra sommarjobbarna på kontoret, avslutar Mike.