Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rahimeh arbetade med samhällsutveckling

Det har varit intressant att se hur teorier förverkligas i praktiken. Civilingenjörsstudenten Rahimeh Hosseini har arbetat med samhällsbyggnadsfrågor där hon har fått se hur det går till i verkligheten.

Rahimeh vill arbeta som konstruktör och ska påbörja sitt fjärde år inom samhällsbyggnad vid KTH i Stockholm. Hon har träffat Trafikverket flera gånger under sin utbildning och visste därför att det går att söka sommarjobb.

Utvecklande och kompetensgivande

– Jag har varit i Solna, inom verksamhetsområde Investering. I arbetet har det ingått mycket möten om olika byggprojekt där jag har fått vara med och lyssna eller hjälpa till med diverse uppgifter. Uppgifterna har varit allt från att titta igenom dokument och se så att allt stämmer till att följa med ut och se hur broar besiktas, berättar Rahimeh.

Den största utmaningen med arbetet har varit att våga ta initiativ och visa vad man kan. Rahimeh poängterar att det är viktigt att kunna vara ansvarsfull och ha mod till att fråga medarbetarna om man kan få vara med på det de gör. Hon menar att hon har fått stor erfarenhet via medarbetarna, eftersom det finns så mycket att se och lära på Trafikverket.

– Alla aspekter av arbetet har varit roliga i och med att det är nytt och spännande. Det har varit intressant att se hur verksamheten tänker kring problem och lösningar, vilket har varit utvecklande och kompetensgivande. Dessutom är det fascinerande att kunna se hur teorier förverkligas och förstå hur ett bygge går till i verkligheten, avslutar Rahimeh.