Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Niclas – HR-direktör

Trafikverket fick förra året 2 800 ansökningar till sina 16 traineeplatser. Vi har frågat HR-direktören Niclas vad det är som lockar studenterna till just Trafikverket, och vilka möjligheter ett jobb här innebär.

Efter att ha arbetat med HR inom både Försvarsmakten och det privata näringslivet ville Niclas göra ett konkret avtryck i samhällsutvecklingen. I våras hittade han till Trafikverket.

Vad kan man jobba med på Trafikverket?

– Rätt mycket – hos oss finns 150 olika yrkesroller. Du kan bli en trafikledare som planerar trafikens dagliga drift eller en upphandlare som ser till att vi får nytta för de 35 miljarder kronor vi har i uppdragsvolym. Jobbar du på projektsidan kan du bli engagerad i allt från jätteprojekt som Citybanan till att anlägga nya rastplatser.

Ni har ett väldigt populärt traineeprogram. Varför lockas ungdomarna till er?

– Dels är det ett bra program fullt med praktik, studiebesök och kortare utbildningar. Dels tror jag att ungdomar är intresserade av att jobba med samhällsutveckling. Tänk att ha uppdraget att skapa ett tillgängligt och livskraftigt Sverige, att få utveckla smart infrastruktur och göra ett avtryck som varar i decennier! När jag själv kom hit var det en av sakerna som hade lockat mig, och då förstod jag ändå inte vidden av det hela från starten.

Är det bara samhällsplanering inom Sveriges gränser som gäller på Trafikverket?

– Nej. Genom vårt dotterbolag Sweroad deltar många av våra medarbetare i projekt världen över. Vår kompetens inom exempelvis miljö- och trafiksäkerhetsfrågor efterfrågas i länder som inte har kommit lika långt som vi har på området.

Vilken ledarskapsfilosofi arbetar ni efter?

– Vår filosofi präglas av en tro på individens förmåga att åstadkomma resultat. Vi försöker att vara tydliga med vad vi vill åstadkomma hellre än att detaljreglera.

Hur arbetar du själv som chef?

– Min viktigaste uppgift är att skapa en dialog där medarbetarna berättar vad de behöver för att prestera så bra som möjligt. Som en del av det försöker jag att både ge och ta feedback, att berömma små saker i vardagen och att vara tydlig när jag förväntar mig ett annat resultat.

Vad vill du uppmana en framtida medarbetare på Trafikverket att göra?

– Att våga ta initiativ. Lita på magkänslan och våga göra saker. Då blir det bra nio gånger av tio – och den tionde gången är det inte värre än att vi korrigerar det.

Kort om Niclas

Titel: HR-direktör
Utbildning: Officershögskolan och Försvarshögskolan, examen 1999.
Varifrån hämtar du din energi? Jag ser till att omge mig med människor som ger energi. Och så får jag energi från att snickra. Jag har renoverat ett hus i tjugo år och det är fortfarande lika roligt.