Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Suzanne - projektledare inom vägunderhåll

Suzanne Stjernström började som växeltelefonist på Vägverket innan Trafikverket bildades. Idag är hon projektledare för Väg på Underhåll Distrikt Syd med ansvar för Söderslätt.

– Ibland när jag åker tåg får jag frågor om jag verkligen ska ha på mig min Trafikverketjacka. Men då svarar jag att ja, det ska jag faktiskt. Jag är stolt över att jobba på Trafikverket.

Suzanne Stjernström är ny i rollen som projektledare men en välkänd och duktig kollega för många i organisationen. Hon gillar att jobbet är så omväxlande och uppskattar friheten i att själv kunna lägga upp arbetet i vardagen.

– Jag har otroligt bra kollegor och vi har en bra gemenskap. Vi har ett gott arbetsklimat på Trafikverket. Alla kan ha dåliga dagar ibland, men när jag kommer till jobbet skingras det. Det handlar mycket om inställningen som människa och att ha en positiv grundsyn.

 

En resa i Trafikverket

Suzanne började efter gymnasiet på Vägverket som växeltelefonist. Året var 1988 och två år tidigare hade hon varit där som sommarpraktikant. Det resulterade sedan i sex års administrationsjobb som avlöstes av ett jobb på Trafikledning, där hon arbetade i tretton år. En spännande tid ledde sedan till åtta år på verksamhetsområde Planering och sedan sommaren 2015 har Suzanne haft sin dagliga verksamhet på verksamhetsområde Underhåll.

– Jag har haft en otrolig tur, att jag blev uppfångad och erbjuden ett jobb. Jag var inte särskilt intresserad av skolan, så det har varit en resa. Jag började som växeltelefonist och nu är jag projektledare för baskontrakt. Det är jag jättestolt över.

En del i helheten

I mötena med de olika områdena har hon fått en bra helhetssyn och känslan av att vara delaktig i något större. Hela jobbet på Trafikverket är som ett pussel som ska läggas och alla områdena är en viktig del i detta. Vårt uppdrag utför vi tillsammans och med entreprenören och vi jobbar för alla trafikanter, resenärer och godstransporter.

– Jag tror vi alla hade vunnit på att få mer kunskap om varandras områden, att vi ibland byter roll och flyttar på oss.

En stolt trafikverkare

Suzanne är stolt över att arbetet gör skillnad och hon känner sig betydelsefull som en del av helheten.

– Numera är jag allmänt skadad när jag åker på vägarna. Jag tittar på räcket och skyltarna och försöker se förändringar i vägen. När jag kör utanför Skåne är det roligt att få inspiration till hur andra jobbar med och kring vägen. Ibland kan det se helt annorlunda ut.

Kort om Suzanne Stjernström

Titel: Projektledare för vägunderhåll

Trafikverket som arbetsgivare: Efter att ha varit anställd i snart 30 år i Vägverket så finns det en röd tråd genom åren. Jag upplever att vi bryr oss om varandra och har väldigt roligt ihop. I och med en aktiv fritidsförening så finns det många möjligheter att umgås även utanför jobbet. Det finns möjligheter att få utvecklande jobb för medarbetare som inte har studerat vidare. Det är betydelsefullt att kunna se den enskilda personens förmåga och entusiasm oavsett utbildning.

Vilket råd kan du ge till någon som vill utvecklas karriärmässigt? Mitt råd är att man ska våga. Om man ger sig in på helt nytt område så ska man se sig själv, och den kunskap som man bär med sig, som något värdefullt i det nya.