Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rullstolsburen person med en ledarhund.

Inkludering och likabehandling

Vi vill ta vara på allas kompetens och färdigheter. Vårt uppdrag grundar sig i samhällets behov - det är därför betydelsefullt att vår organisation speglar samhället som det ser ut idag.

Alla människors lika värde och respekt för varje individ är förutsättningar för ett framgångsrikt Trafikverk och en bra arbetsmiljö. I Trafikverket gäller nolltolerans mot diskriminering och trakasserier eller kränkande särbehandling.

Vi vill ta vara på allas kompetens och färdigheter. Vårt uppdrag grundar sig i samhällets behov – det är därför betydelsefullt att vår organisation speglar samhället som det ser ut idag.

Öppenhet, tolerans för olikheter samt delaktighet är framgångsfaktorer för att säkerställa tillgång till rätt kompetens samt skapa inkludering.

Trafikverkets definition av mångfald och inkludering

Mångfald innebär olikheter som gör oss till unika individer som sammantaget skapar ett större "Vi" och ett framgångsrikt Trafikverk. För att fungera som en kompetent samhällsutvecklare arbetar vi för en öppen, inkluderande kultur där vi värdesätter varandras olikheter, och samspelet skapar jämlikhet, gemenskap och innovation.